Zoek op

Veiligheidspaspoorten

Het veiligheidspaspoort bekleedt een belangrijke rol binnen het VCA/VCO/VCU-systeem. Het veiligheidspaspoort wordt beschouwd als een handig en effectief hulpmiddel waarmee kan gecontroleerd worden of medewerkers de noodzakelijke opleidingen en instructies hebben gevolgd. Met het veiligheidspaspoort laten medewerkers zien dat zij goed getrainde vakmensen zijn, die veilig kunnen werken. Ook enkele medische gegevens maken deel uit van het paspoort; hiermee toont de medewerker dat zijn gezondheid het toelaat om bepaald werk te doen.

Waarom?

Als aannemer wilt u dat er veilig wordt gewerkt, zodat niemand iets overkomt. Maar ook uw opdrachtgevers verlangen dit van u. Daarom bestaat sinds 1998 het veiligheidspaspoort. Dit document stelt opdrachtgevers in staat om de deskundigheid van uw werknemers aan de poort of op het werkterrein te controleren. Het veiligheidspaspoort is drietalig (Engels, Nederlands en Frans) en zowel in België als in Nederland geldig.

Wat staat er in?

Het veiligheidspaspoort is een persoonlijk document waarin alle relevante (veiligheids)opleidingen van de houder zijn vastgelegd. Daarnaast kunnen er ook enkele medische gegevens in staan. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Veiligheidsopleidingen
  • EHBO-trainingen
  • Vakbekwaamheden
  • Medische onderzoeken
  • Vaccinaties

Veiligheidspaspoort aanvragen

Samen met uw medewerker bent u er verantwoordelijk voor dat het veiligheidspaspoort op de juiste manier wordt ingevuld. Veiligheidspaspoorten kunnen besteld worden via onze webshop.

nl_BENL
Scroll naar boven